Begyndergolf

cropped-logo2.jpgSpil golf i Rø

Er du ny eller kunne du godt tænke dig at komme i gang med golf er vores klub og baner det bedste valg på Bornholm. Vi vil så gerne have dig med og det tager kun 10 minutter mere at køre til Rø, uanset hvor du bor på øen.

Vi havde introduktion i starten af april, men du er velkommen til at henvende dig på kontoret og komme i gang, når som helst:
Mødested Restaurant Stenby Mølle (NBGKs klublokale)


Mandagsgolf afslutningsmatch den 7. oktober

Mandagsgolferne afholdt afslutningsmatch på Ole Course den 07. oktober 2017.

Der var stor appetit efter den våde omgang på banen.

Vejret viste sig absolut fra den dårligste side, i og med at der kom voldsomme regnbyger væltende, efter alle havde slået ud og var kommet i gang med matchen. Men som det har været kendetegnende hele året, var der ikke noget piveri fra deltagerne, der stred sig gennem de 18 huller i den stride blæst og med vand både oppefra og nedefra i mere end rigelige mængder.
De 8 standhaftige mandagsgolfere glædede sig alle som en til at komme rundt og ind og omfavne Benjamins brændeovn, der stod klar med fuldt blus på. Som det er blevet tradition, er der også fælles spisning efter matchen, og igen blev ganerne forkælede med Benjamins køkkentryllerier. Om det var den velsmagende ret, eller fordi der var brændt ekstra mange kalorier af på runden, skal jeg lade være usagt, men det var tæt på at vi for en gangs skyld kunne spise helt op…

Henrik Dam, Frankie Frederiksson og Ronny Thisen

Under hyggespisningen offentliggjorde Hans så resultaterne, og som en suveræn vinder med imponerende 42 point, kom Frankie Frederiksson ind på førstepladsen. Med 33 point tilkæmpede Ronny Thiesen sig andenpladsen, foran Henrik Dam, der med sine 29 point listede sig foran Kaj Villadsen med et enkelt point.

Henrik Kofoed-Nielsen og Helle Villadsen

I forbindelse med afslutningsmatchen blev Årets Tiger (den begynder, der har vundet flest gange i løbet af sæsonen) kåret, og det blev Helle Villadsen. Helle har så, ud over at der fulgte et diplom og en erkendtlighed med titlen, fået lov til at passe på vores Tiger-maskot indtil sæson 2018 starter.
Sidste år indførte vi også med at kåre Årets begynder (den begynder, der har deltaget i flest arrangementer i årets løb) og her var det Henrik Kofoed-Nielsen, der fik diplom og en erkendtlighed.

Hans mindede deltagerne om at holde øje med hjemmesiden, så man ikke går glip af starten på vintergolf på New Course. Som en ekstra reminder forærede Hans deltagerne en rød vinterbold, i håb om at så mange som muligt vil holde færdighederne vedlige henover vinteren, enten ved vintergolfen eller i Indendørscenteret, hvor Gary afholder forskellige træningssessioner for HCP36+ medlemmerne i løbet af vinteren.

Hans udtrykte en forhåbning om at se alle deltagerne igen til en ny sæson 2018, og det gælder selvfølgelig også de medlemmer, der af forskellige årsager måtte melde fra til matchen. Skulle der, meget mod forventning, være medlemmer, der overvejer at stoppe med golfen, bedes man venligst nærlæse klubbens vedtægter omkring terminer for opsigelse af medlemskab.

Hans håber selvfølgelig ikke nogen er blevet trætte af det her finurlige men også fornøjelige spil. Omkring sæson 2018 antydede Hans, at det nok ville blive over noget nær den samme læst som i år, men at det måske ikke blev med ham ved roret længere. Det vil nok være afklaret inden indkaldelsen til årets generalforsamling.


Forårets golfskole 2017 afslutningsmatch

17 deltagere var med, og de blev fordelt på 3 rækker, med behørig hensyntagen til de enkeltes niveau. Vejret var nærmest perfekt med høj sol, skyfri himmel og en frisk vind, der spillede lidt ind på nogle af hullerne, der blev spillet på Old Course. Matchen blev gennemført i højt humør og med et pænt spilletempo, der dog undervejs bar lidt præg af en noget langsom udenlandsk bolds familiehyggespil blev indhentet af matchdeltagerne, men ellers viste deltagerne et fornuftigt spille tempo hele vejen gennem de 18 huller på Old Course. Dejligt.
A-rækken blev vundet af Michael West med Henrik Kofoed-Nielsen på 2.pladsen.
B-rækken blev vundet af Claus Westh Olsen, med Bettinna Kofoed West på 2.pladsen
C-rækken blev vundet af Helle Villadsen, med Mette Frederiksson på 2.pladsen
Den endelige pointscore, efter korrektion af skrive- og regnefejl, samt kompensering for golfboxs manglende mulighed for begynder-tee-steder, kan ses under resultater.

A-rækken Point
WEST, Michael 42
KOFOED-NIELSEN, Henrik 35
VILLADSEN, Kaj 25
WENDELL, Johnny 21
ANDERSEN, Wini 19
HALLBERG, Curt 16
HALLBERG, Lone 9
B-rækken Point
WESTH OLSEN, Claus 49
WEST, Bettina Kofoed 43
JAKOBSEN, Jane 41
FREDERIKSSON, Frankie 39
WESTH, Merete 29
WENDELL, Ingerlise 25
C-Rækken Point
VILLADSEN, Helle Charlotte 30
FREDERIKSSON, Mette 26
WESTH OLSEN, Birgitte 15
RANDRUP, Karina 13

Her er deltagerne i de enkelte bolde.

Putning på green 4

Så er vi igang på hul 7

Indspil på hul 9

Hyggen i skyggen efter spillet.

Putning på hul 6

For en god ordens skyld skal der lige gøres opmærksom på, at der stadig er mulighed for at deltage i lodtrækningen om et gavekort til Shoppen på kr. 2.550,-
For at deltage i lodtrækningen skal man være meldt ind i NBGK og senest have betalt rabat-kontingentet på 2.550,- for årets sidste 7 måneder, inden 31/5-17. Giroindbetalingskort kan fås ved henvendelse til Carsten Hæstrup, 56 48 40 50 / carsten@roegolfbane.dk eller ved kontant indbetaling / overførsel i Shoppen.


Diabetesforeningen Bornholm og golf

Begynderudvalget har indgået samarbejde med Diabetesforeningen om et særligt hold til golfskolen. Se mere her!


Regelprøve på nettet – alle svar findes i Regelbogen eller “Kom i gang  – golf for begyndere”

Nyt golfsæt til begynder

Nybegynder vandt komplet golfsæt

Jane Jakobsen. Foto: Lars Jørgensen

For andet år trækkes lod om et komplet golfsæt blandt de begyndere der senest den 12. maj har bestået regelprøven. I år blev Jane Jakobsen den heldige vinder, og hun fik overrakt sit sæt ved mandagsgolfen og sættet blev taget i brug med det samme.
– Jeg blev lokket herop af venner der selv er på begynderholdet, og jeg har oplevet hvordan man hurtigt bliver bidt af spillet. Det er lækkert når man indimellem rammer bolden rigtigt, fortæller Jane begejstret.
I Nordbornholms Golfklub sendes begyndere hurtigt ud på den store bane – dog således at de i starten kun spiller de sidste 100 meter af hvert hul. – Det var enormt lærerigt første gang, siger Jane Jakobsen. – Meget anderledes end træningen på driving range, for nu talte hvert eneste slag jo, siger hun.
Jane Jakobsen har oplevet at golf tager tid. – Det er noget man skal øve sig meget på, og en tur rundt på banen tager let et par timer, men nu er mine to piger blevet så store, 11 og 14 år, så nu kan jeg godt finde tid til golf. Og med golf kommer man ud og får luft og motion. Samtidig nyder jeg den gode stemning og det sociale liv i Nordbornholms Golf Klub, udtaler den heldige vinder.


beg2016

Nye golfspillere til intro møde april 2016 på Møllân


Et seriøst alternativ med mere personlig fokusering på den enkelte

Alternativ til  “Begyndergolfen” er Quickskolen.

QUICK GOLFSKOLE 2017
Rø Golfbaner/Gudhjem Golfklub/Nordbornholms Golfklub tilbyder alle interesserede “Golfskolen” når det passer dig. Er I to eller flere – max. 10 personer, så opretter vi et hold.

Tilmelding til Quickskolen sker til:
Carsten Hæstrup, tlf. 56 48 40 50, E-mail: carsten@roegolfbane.dk

Golfskolen gennemføres over tre dage, typisk fredag til søndag, med teori og praktisk træning. Deltagerne får udleveret undervisningsmateriale og kan låne udstyr til undervisningen.

Quickskolen koster kr. 1.200,- kr.