Mandagsgolf 2016

Arkiv 2016

Afslutningsmatch på Old Course

PræmierSom det er blevet tradition var mandagsgolfernes afslutningsmatch, lørdag den 08. oktober 2016, henlagt til Old Course. Med den stride blæst, og ind i mellem også intense, men heldigvis kortvarige byger, var der nok at se til for mandagsgolferne.
Gary stod for nursing af deltagerne med varm kaffe og andet drikkeligt, og dukkede så op igen på hul 15 med udfordringen om at slå ham og datteren og/eller matche antal slag på hullet. Det kom til at koste en hel del bolde, men omvendt må Gary jo være tilfreds med at  hans træning har båret frugt 🙂
b9joi995Selve matchen forløb stille  og roligt og i takt med at deltagerne fandt  rytmen og “vindhullerne” blev matchen gennemført i et pænt tempo.
Vinder af A-rækken med 38 point blev Brian Lund. Vinder af B-rækken med 41 point blev Gert Svendsen. Vinder af C-rækken med 24 point blev Karin Winding.
Øvrige resultater kan ses på Golfbox
Som et nyt tiltag, var matchen åbnet for de hjælpere, der har ydet en værdifuld indsats med at integrere årets golfskoledeltagere og øvrige nystartede medlemmer af NBGK. Det flittige fremmøde til mandagsgolf, samt stor velvilje fra Shoppen/Sekretariatet,  var endvidere også årsag til at de 20 deltagere kunne dyste i 3 rækker med pæne præmier til de bedst placerede. Herudover var der en hel del klappepræmier, så der var en sand præmie-regn  til deltagerne.
Årets Tiger blandt begynderne, blev Anette Finne Holm ( vundet flest gange blandt årets begyndere )
Årets Fighter blandt mandagsgolferne blev Per-Ole Holm (Efter mangfoldige 0-points “gå-ture med golfsættet”, stadig at bevare gå-på-modet og høste belønningen ved et lavere hcp gennem stor ihærdigehed)
Årets Mandagsgolfer blev Niels Larsen (deltaget flest gange til mandagsgolf, men en uhyre tæt afgørelse kom i kraft  af deltagelsen i de 2  mandagsgolfmatcher på Old Course)
Disse tre medlemmer fik udover et diplom også diverse gaver i anledningen. Som den hjælpemandagsgolfer, der “overalt” havde vundet flest gange til mandagsgolf / shortgame, fik Warny Munch en belønning i form at nogle flasker god vin. Der bliver lagt lidt flere billeder fra matchen  på Facebook.
Herefter var der dækket op til fælles spisning og hygge og som sædvanlig var Benjamins gode mad omdrejningspunktet for den hygge mandagsgolferne med “påhæng” er blevet ganske  glade for. Shoppen ved Carsten Hæstrup og Nordbornholms Røgeri ved Carsten Grønning havde doneret 2 gavekort til 2 timers simulatorgolf for 2 personer, der blev  udtrukket blandt alle deltagerne. Her var de heldige vindere Thomas Ullerup og Max Jensen.
Et estimeret starttidspunkt for åbning af vores indendørs golfcenter i Tejn er starten af november, hvor Old Course lukker for sæsonen, og vintergolfen på lørdag formiddage påbegyndes. Alle deltagerne i dagens match fik foræret en gul og en rød vinterbold, så de er klar til at spille med, når vintergolfen starter “lige om lidt”. Hans omtalte nogen af de nye tiltag, der bliver forsøgt iværksat for at få bedre udnyttelse af golfcenteret, og lovede at holde begynderne og mandagsgolferne orienteret om kommende tiltag.


Mandag den 3. oktober blev sidste spilledag i denne sæson

Præmietagere på sidste mandagsgolf i år

Præmietagere på sidste mandagsgolf i år

Årets sidste ordinære mandagsgolf havde 8 friske og kampivrige deltagere, der på trods af en absolut truende vejrudsigt, mødte op og gav sig i kast med Old Course, hvor den særdeles kraftige vind drillede, i såvel medvind som modvind. Men det var ikke nok til at slå deltagerne ud, og dagens vinder, fra grønne/røde tee-steder, blev en af vores meget nye medlemmer, Karin Winding med flotte 16 point. På andenpladsen kom Gert Svendsen med 14 point, tæt fulgt af Kaj Villadsen med 13 point.
Dagens udfordring var samtidig den sidste match før lørdagens afslutningsmatch på Old Course for mandagsgolferne. Her går tilmeldingerne til såvel match som til den efterfølgende  spisning ganske fint, men der er stadig masser af ledige pladser for mandagsgolferne, og bliver vi mange nok, øger vi antallet af rækker, der spilles  i. Afslutningsmatchen er samtidig afslutning på årets mandagsgolf,  med den traditionelle udnævnelse af Årets Tiger, og som et nyt tiltag, også udnævnelse af Årets mandagsgolfer og Årets  fighter.
Vi skal hilse fra Benjamin og fortælle, at selvom man ikke af en eller anden årsag  ønsker at spille med i afslutningsmatchen, er man hjertelig velkommen til at deltage i den efterfølgende hygge med spisning, som vi regner med starter omkring kl. 17

Sidste frist for tilmelding til match og eller spisning, er torsdag, den 6. oktober enten på golfboks, på mail til Hans ( begynder@nbgk.dk ) eller på listen på opslagstavlen på Møllan.

Startliste vil blive  udsendt i løbet af fredagen


Mandag den 26. september

emn6o17mDet flotte sensommervejr,  sammen med udfordringerne på de (for en del af begynderne helt nye) 9 huller på Old Course,  havde lokket 12 deltagere af huse, og det endda på trods af at det har været nødvendigt at fremrykke mødetidspunktet for at alle kan være inde inden solnedgang. Det er herligt at føle en så stabil opbakning til vores mandagsmatcher. Dagens vinder med 19 point for de 9 huller blev Kaj Villadsen, der dog kun vandt over Hanne Rosendahl, i kraft af et lavere hcp, da Hanne også scorede 19 point. Begge skal således spille med et nyt hcp som ekstra belønning. Med også flotte 16 point kom Wini Andersen ind på 3. pladsen.
Næste mandag er det så årets sidste almindelige mandagsgolf, og hvis der er ledigt på Old Course, vil vi igen henlægge matchen til Old Course. Så hold øje med om Hans har markeret på Old Course, som til dagens match.
Da solnedgangen er så tidligt som kl. 18:34 påregnes det at de spillere. der vil spille 9 huller, skal være klar til start senest omkring  kl. 16:00 og de spillere. der vil nøjes med 6 huller, skal påregne at starte senest 16:45.
Så skulle der være god tid til at nå runden, og for de fleste af vores begyndere, endog ganske rigelig tid, hvis den gennemsnitlige hidtil præsterede spilhastighed kan holdes.

Som tidligere nævnt, er der så afslutningsmatch lørdag, den 08. oktober fra kl. 11:00 med 18 huller på Old CourseDer er fælles spisning efter matchen med præmieoverrækkelse for matchen, og udnævnelse af Årets Tiger, Årets Begynder og Årets Fighter.
Så begynderudvalget håber på en stor tilslutning til denne afslutning på årets begyndergolf.
Man kan allerede nu tilmelde sig via golfboks, men det er også muligt at tilmelde sig via den mail, der i ugens løb bliver sendt til mandagsgolferne og  hjælperne, og som vi efterhånden har opbygget en tradition for, så er pårørende hjerteligt velkomne til at spise med efter matchen.
Af hensyn til Benjamins planlægning af spisningen, bedes man give Hans besked om der deltager pårørende, ud over spilleren selv.

Deadline for tilmelding er torsdag, den 6/10 inden kl. 12:00, af hensyn til oprettelse af startlister mv. til offentliggørelse i løbet af fredag, den 7/10.


Mandag den 19. september

Vindere i skumringen

Vindere i skumringen

Dagens match havde lokket 14 spillere af huse til dysten på New Course. På grund af det svigtende dagslys blev der kun spillet 6 huller. Vejret viste sig igen fra sin bedste side, idet den ganske svage vind der var på start tidspunktet,  lagde sig og selvom temperaturen varsler efterår, var det perfekt golfvejr. Vores nyeste medlem, Bendt Alstrup vandt dysten fra 150 m markeringen. Fra de ordinære tee-steder løb Hanne Rosendahl med førstepladsen med 19 point. Og ud over klapsalverne for sejren, blev der også sunget fødselsdagssang for Hanne i dagens anledning. På 2. pladsen kom endnu et af vores nye medlemmer, Karin Winding med 16 point. Tæt efter på 3. pladsen med 15 point kom Henrik Dam.
Hvis der er ledigt på Old Course næste mandag ( 26/9 ) forsøges det at afvikle mandagsgolfen på Old Course med henholdsvis  6 huller ( 1-2-3-4-5-6 ) og/eller 9 huller ( 1-2-3-4-5-6-16-17-18-). For de mandagsgolfere, der har mulighed for det, kan der startes på de 9 huller fra  kl. 16 og start på 6 huller er senest 17:10. Alle skal være inde til solnedgang kl. 18:52 (eller tidligere, hvis det bliver hurtigere mørkt).
Afslutningsmatchen den 08. oktober, for mandagsgolferne og de spillere, der har hjulpet som hjælpere gennem sæsonen,  er slået op i golfboks og der er åbent for tilmelding. Mail til deltagerne bliver udsendt snarest. Da afslutningsmatchen med 18 huller  på Old Course samtidig er afslutning på mandagsgolfen 2016, med kåring af Årets Tiger, Årets Begynder og Årets Fighter, håber begynderudvalget at så mange som muligt deltager i såvel matchen som den efterfølgende spisning og hyggeligt samvær.


Mandag den 12. september

?????????????

Ole og Anette – Thomas skulle lave lektier, så han var kørt

Det pragtfulde sensommervejr med kun lidt vind var rammen om dagens match for hcp 36+ golferne. Der var mødt 15 spillere frem, som gav sig i  kast med de 9 huller på New Course. Matchen blev vundet af Anette Finne Holm med flotte 22 point og et nyt hcp på 64. Der var tæt kamp om 2. pladsen, i det 2 spillere begge scorede 21 point, så placeringerne blev afgjort på baggrund af laveste hcp. og dermed blev det Henrik Dam der blev toer, med Thomas Ullerup på 3.pladsen. Da Thomas skulle skynde sig hjem til lektierne er  han ikke med på billedet med vinderne, men han kan jo ses på en del af de tidligere vinderfotos ;-).

De sidste 3 gange der er mandagsgolf, spilles kun 6 huller, da det så kan lade sig gøre at bibeholde den samme starttid, der er senest kl. 17 og så alligevel være inde, inden solnedgang.

Det vil dog kunne reguleres, hvis der er dage med mange skyer, da der så bliver tidligere mørkt. De på spilledagen opgivne “sidste tid i klubhuset” skal overholdes. Er man lidt forsinket skal man give Hans et praj på sms, så der kan tages højde for at alle kommer med i en bold. Der blev orienteret om afslutningsmatchen, der afholdes på Old Course lørdag, den 8. oktober med første start kl. 11:00. Hvis der er deltagere nok, vil der blive spillet i 2 rækker. Matchen vil blive slået op i golfboks, så man kan tilmelde sig ad den vej. Der bliver også mulighed for at tilmelde sig matchen på mail til Hans, for de deltagere, der endnu ikke er helt fortrolige med golfbox.


Mandag den 5. september

Årets sidste short game blev afviklet i det mest herlige sensommervejr.

btyf50xjDer var mødt 12 deltagere op, der efter den traditionelle opvarmningsrunde, gik i kast med de 8 discipliner, som short game konkurrencen består af. Deltagerne gennemførte disciplinerne i to-mands bolde, og som sædvanligt var humøret højt, uden at det kostede mærkbart på koncentrationen. Det kunne blandt andet ses ud af, at 8 ud af de 12 deltagere scorede bonuspoint på en eller flere af disciplinerne. Med flotte 41 point blev det vores dygtige junior Thomas Ullerup der løb med sejren. Han blev fulgt tæt til dørs, idet Henrik Dam med 40 point besatte 2. pladsen. På trediepladsen med 39 point kom John Henriksen.

Gary har oplyst, at middagstræningen 12:00-13:30 nu på onsdag d 7/9 er aflyst, men aftentræningen ( 18:00-19:30 ) gennemføres og alle er velkomne der.

I lighed med sidste år vil starttidspunkterne for mandagsgolfen blive tilpasset solnedgangstiderne. Det tilstræbes at der skal være mindst 2 timer til de 9 huller, så alle kan være inde inden solnedgang. Er man forsinket, kan man give Hans et praj på sms ( 40 41 06 25 ), så vi ved hvis der kommer nogen “i sidste øjeblik”.


Mandag den 29. august

?????????????

Præmietagere i Mexican Scramble

Dagens udfordring havde lokket 22 golfere af huse for at deltage i en omgang Mexican Scramble på udvalgte huller på  New Course. Matchen blev spillet på hullerne 1-2-3-7-8-9-10-17-18 med kanonstart så alle kunne starte samtidigt. Det er en yderst fornøjelig og også social matchform, hvor det gælder om at samarbejde omkring at få mest muligt ud af hver enkelt deltagers kunnen “på dagen”. Der var lagt tre betingelser ind i matchproportionerne, nemlig at hver deltager (bolde af 3 deltagere) minimum skulle have valgt sit udslag 2 gange, og at den, hvis bold blev valgt som den bedste, ikke måtte slå næste slag, samt tvungen brug af rødt og gult tee-sted. Da det er  en scramble, tælles  kun antal anvendte slag, idet boldene  sammensættes så ens som, at hcp bliver neutralt. Der blev brugt mellem 56 og 48 slag, hvilket er ganske pænt, set i lyset af at par på de valgte huller er 36 slag, og højeste hcp blandt deltagerne var 72 for fleres vedkommende. På 3.pladsen med 51 slag  kom Lisbeth Severin, Wini Andersen og Johnny Wendell, i kraft af et samlet lavere hcp end nr 4, der ligeledes brugte 51 slag. På 2. pladsen med 48 slag kom Mogens Larsen, Hanne Rosendahl og Henrik Dam og også her var det helt tæt, idet 1. pladsen ligeledes blev vundet med 48 slag af Charlotte Herschend, Anette Finne Holm og Warny Munch.

Næste mandag, den 5/9 er der årets sidste Shortgame med efterfølgende hygge og spisning, for dem der har lyst til det. Tilmelding til spisning Hans på mail (begynder@nbgk.dk) senest fredag den 2/9 kl. 12:00. Hans sender mail ud til mandagsgolferne om short game.


12 deltagere til mandagsgolf den 22. august

vindere

Ole, Susanne og Warny

Dagens match havde  trukket 12 opstemte golfere af huse, og igen blev der spillet fin golf. Dagens vinder med flotte 22 point, blev Susanne Henriksen. På  2. pladsen kom Henrik Dam med 19 point, skarpt forfulgt af Warny Munch med 18 point på 3. pladsen. Næste mandag, den 29. august, afvikles en tillempet form for Texas Scramble, så  begynderne også får stiftet bekendtskab med denne form for hyggelig dyst. Deltagerne bliver inddelt i bolde af 3 deltagere, idet det tilstræbes at holdenes samlede hcp bliver så ens som muligt. Spilformen muliggør, at  alle kan bidrage til fælles bedste, så forhåbentlig bliver vi rigtig mange  på mandag. Der er i hvert fald ingen grund til at holde sig tilbage fra at opleve denne hyggelige spilform.
Af hensyn til en fair sammensætning af boldene, bedes man tilmelde sig til Hans på mail (begynder@nbgk.dk) eller sms 40 41 06 25, senest mandag morgen, den 29/8, men gerne tidligere.


Mandagsgolf den 15. august

Præmietagere 15 08 2016 webDagens flotte vejr havde trukket 10 golfere af huse, hvilket er fint i betragtning af afbud på grund af ferie, høsttravlhed, arbejde og den slags forstyrrende elementer. Vindretningen og styrken på vindstødene gav deltagerne udfordringer på især hul 2 men man skal jo lære så længe men lever, siges det. Billedet af dagens præmietagere er med de rigtige vindere, men hastværk er lastværk må Hans erkende, så rækkefølgen burde rettelig have været Annette Finne Holm , Henrik Dam og Susanne Henriksen, og ikke som først annonceret efter matchen.

Efter matchen gennemgik Hans et standard golfsæt og forklarede i grundprincipper, hvad de enkelte jern skulle/kunne bruges til i forhold til hele sættet. Det sæt der var valgt som demo viste klart, hvilken egentlig ganske lille forskel i længden på skafterne der  er  mellem de enkelte jern, og at længden på det enkelte skaft, parret med det “loft”= gradantal i forhold til  lodret, som stiger fra 5-jernet og op til sandjernet. Hans forklarede vigtigheden af at lære sine jern at kende, for så vidt angår de længder, man kan slå med de enkelte jern, idet ( afhængig af fabrikat bla. ) man  som udgangspunkt kan regne med en forskel i slaglængde på 5-10-15 meter mellem de enkelte jern med det samme sving. Ved at træne med alle sine jern, og vel at mærke udføre  det samme sving rent teknisk, får man  mange flere muligheder for at ramme de nødvendige længder. og på den måde udnytte Gary´s læresætninger: fjern græsset / klip græsset, og eliminere en masse forstyrrende  overvejelser 🙂 men jo også begynde at planlægge, hvorledes man spiller det enkelte hul med bedst mulig udnyttelse af det samlede antal slag, man har på hullet, også kaldet “coursemanagement”.

Næste aktivitet for begynderne og vores hcp36+ golfere, er den ugentlige træning på onsdag ( 12:00-13:30 eller 18:00-19:30 ) hvor Gary er spændt på at se om “hjemmetræningen” med at klippe græsset har været øvet nok til at han kan se at chip- og pitchslagene fungerer.

Næste mandag er der igen mandagsgolf, med den sædvanlige mødetid senest kl.: 17. Kommer man senere, bedes Hans adviseret via sms.


Der var Short Game den 8. august

Dagens udfordring med de 8 discipliner i short game, havde lokket 8 deltager af huse, selvom det blæsende vejr og den ustadige vejrudsigt med regn / ikke regn ikke var til at blive klog på. Efter en opvarmningsrunde blev deltagerne sat sammen i hold af to, der så var dels markører for hinanden, dels også direkte blev konkurrenter, men hvor det endelige resultat blev afgjort blandt alle deltagernes scores. Endnu en gang kunne det konstateres, at vores juniorafdeling har mange talenter, idet Thomas U. Hansen løb med førstepræmien med sine 33 point. Der var som sædvanlig, fristes man til at sige, close race mellem nummer to og tre, og afgørelsen blev truffet på grundlag af laveste hcp, hvor Stefan B. Rasmussen slog Gert Svendsen, begge på 31 point. Efter matchen var der hygge med fælles spisning blandt de tilmeldte, der fik en rigtig velsmagende sommermenu, idet Benjamin havde lavet “kylling med det hele” i form af hjemmelavet agurkesalat, to blandede salater, kartofler og god brun sovs og kylling i rigelige mængder. shortgames
Næste mandag er der igen almindelig mandagsgolf, med spil på New Course.


Mandagens match den 1. august 

Dagens vindere

Dagens vindere

havde lokket 15 golfere af huse, og på trods af en ganske drilsk vind på New Course, blev der scoret pænt. Dagens vinder blev en af vores dygtige juniorer, Thomas U. Hansen, med flotte 22 point. På andenpladsen kom Stefan B. Rasmussen med 19 point og så var der brug for “målfoto” om den næste placering, idet to scorede 17 point, men med reglen om laveste hcp. løb Mogens Andersen  med trediepladsen.

Næste mandag er der igen short game. hvor deltagerne kan teste deres færdigheder i det korte spil med udfordringer i puttning, chip- og pitch-slag. Det er jo også en god mulighed for at teste om man har fulgt Gary´s opfordring til at mestre “klippe græsset”-teknikken til fulde. Som det er blevet en tradition, er der efter short game hygge og spisning, hvor tilmeldingen til spisning skal ske senest fredag den 05/08 inden kl. 12, enten ved at skrive sig på listen på opslagstavlen, eller hvis man ikke  kommer forbi golfklubben, på mail til Hans på ( begynder@nbgk.dk ) eller sms ( 40 41 06 25 )

Gary er tilbage i næste uge, og genoptager træningen af klubbens hpc 36+ golfere, og der er god plads på holdene om onsdagen ( 12-13:30 / 18-19:30 ) så begynderne skal ikke holde sig tilbage.


fftvntn3Mandag den 25. juli var der 11 deltagere, der nød det pragtfulde sommervejr, og med nærmest vindstille var der ikke rigtig noget der kunne genere spillerne, der vist også nød for-9 på New Course. Dagens vinder blev Warny Munch med flotte 22 point. Der var igen tæt kamp om de næste placeringer, og anden- og trediepladsen blev således afgjort på laveste hcp, da begge spillere scorede 19 point. Lene “Prik” Hansen løb med andenpladsen, og Gert Svendsen måtte nøjes med trediepladsen.
Efter at New Course har fået ny rating, er begynderkonverteringstabellerne på opslagstavlen opdateret ( hcp 72 – 36 ), og de tilsvarende konverteringstabeller på hjemmesiden vil ligeledes blive opdateret snarest.

Næste aktivitet for vores begyndere ( over hcp 36 ) er på onsdag, hvor der er gratis træning med Gary kl.: 12:00 – 13:30  eller kl.: 18:00-19:30


Mandagsgolf den 18. juli

Vindere

Vindere

Dagens match havde 14 deltagere, der nød det gode, lidt blæsende vejr og der blev spillet rigtig god golf med tætte afgørelser. Dagens vinder blev Niels Larsen med 19 point. Blandt runner-up var der 3 spillere, der scorede 17 point, så der var kamp om præmierne. Nummer 2 med blev Warny Munch med Gert Svendsen som nummer 3 med samme pointtal.


Short game i sommerferien

?????????????

Niels Larsen, Hanne Rosendahl og Warny Munch

Med en deltagerskare, der antalsmæssigt var hårdt ramt af ferietiden, blev short game afviklet i sol med en del blæst, der dog ikke som sådan påvirkede boldflugten.
Short game består af 8 elementer, der alle refererer til de sidste vigtige (og pointgivende) slag ind på og på green. Der gives point efter præcision, og ikke mindst koncentration, ganske som ude på banen, men i short game har man 4 (8)  chancer for at score point efter de regler DGU har opstillet for konkurrencen. De enkelte elementer er som følger:
Uret rundt:      puttning fra 1 m afstand med 8 bolde
Kort put:           4 putts fra 3 m afstand
Pitch:                 4 slag fra 30 m afstand
Lob:

4 lobslag over bunker og hen til flag ca 15 m væk
Bunker:             4 slag fra bunker og op og ind på green
Langt putt:       4 putts fra 15 m afstand
Kort chip:         4 chipslag fra 4 m afstand
Langt chip:       4 chipslag fra 12 m afstand

Dagens vinder blev Warny Munch med 36 point. Runner up blev Niels Larsen med 30 point. Han blev tæt fulgt af Hanne Rosendahl der med 29 point fik trediepladsen. Næste mandag, den 18/07 er der igen mandagsgolf med match på New Course og mødetid senest kl. 17.


AnetteFinneHolmGod gang i aktiviteterne hos begynderne

Senest er Anette Finne Holm blevet udtrukket som vinder af et gavekort til Shoppen, svarende til 2. halvårs kontingent. De forskellige tiltag har skaffet 25 nye medlemmer, som forhåbentlig falder godt til i klubben.

Her er hun med barnebarnet Aston, som måske bliver næste skud på stammen af golfspillere i NBGK.

Mandag den 4. juli

?????????????

Niels, Thomas og Mogens

Dagens match havde 13 deltagere, der kastede sig ud i matchen med stor iver og  nød varmen fra solen, når altså ikke lige skyerne tog over. Der blæste en frisk vind under matchen, hvilket gav en del udfordringer  og nok også stor indflydelse på resultaterne for flere af deltagerne. Dagens vinder blev junioren Thomas Ullerup, der med sine 22 point viste storform endnu en gang og nu er nede i hcp 37. Runner up blev Niels Larsen der  med 19 point også scorede et nyt hcp. Nummer 3 i dagens match blev Mogens Andersen med 17 point

Næste mandag, den 11/7, er der igen short game, hvorfor mødetiden er rykket til 17:15. Som sædvanligt er der mulighed  for at hygge med spisning efter dagens konkurrence, og både nyde Benjamins gode mad men jo også hygge sammen med de øvrige mandagsgolfere.

Bindende tilmelding til spisning kan ske ved enten at skrive sig på listen på opslagstavlen på Møllân, eller på mail til Hans (begynder@nbgk.dk)  eller på sms til Hans  40 41 06 25.

Af hensyn til Benjamins planlægning er deadline for tilmelding fredag, den 8/7 kl. 12:00

Onsdagstræningen 6/7 kl. 18:00 – 19:30 er aflyst, da Gary skal over, men hvis der er interesse for det, stiller Hans sig gerne til rådighed for en træningsrunde på par-3 banen i samme tidsrum. Hans vil gerne have et praj om eventuel tilslutning til par-3 banen på mail eller sms.


Mandag den 27. juni

?????????????

Thomas, Anette og Mogens

Dagens mandagsgolf havde lokket 15 deltagere af huse og med det lune vejr, med kun let vind, blev der spillet fin golf på New Course. Dagens vinder, der debuterede fra rødt tee-sted, blev Anette F. Holm med flotte 22 point. Der var tæt kamp om 2. pladsen, idet den manuelle udregning medførte, at Thomas Ullerup Hansen scorede 21 point og fik 2.pladsen og runner-up blev Mogens Andersen med 20 point. Efter indtastning i golfboks fremstod placeringskampen endnu skarpere, idet golfbox regulerede Thomas til 20 point. Efter dagens match er der således 4 spillere, der skal vænne sig til et nyt hcp.


Short Game den 20. juni

?????????????

Warny Munch, Niels Larsen og Gert Svendsen.

Dagens dyst for vores begyndere og hcp 36+ golfere havde lokket 12 deltagere af huse og efter en opvarmningsrunde, gik deltagerne i gang to og to, med at score så mange point som muligt på de 8 discipliner der indgår i short game. Vinder med flotte 47 point blev Warny Munch. Runner up med 39 point blev Niels Larsen tæt forfulgt af Gert Svendsen med 38 point.

Efter dysten var der spisning og fælles hygge hvor humøret som vanligt var vældig højt.

Der blev spurgt til om onsdagstræningen for hcp 36+ golferne også var omfattet af hjemmesidens udmelding om udsat fællestræning, og svaret er, at:

onsdagstræning afvikles som sædvanligt kl.: 12 og kl.: 18

 Deltagerne blev mindet om, at Kvik Masters den 3/7 havde en D-række, hvilket var med henblik på at få flere af vores begyndere og hcp 36+ til at tilmelde sig denne skønne match, hvor der traditionen tro, er overordentlig fine præmier. Tilmeldingen sker via golfbox.


Greensome den 13. juni

32qy2dncDagens match for vores begyndere og hcp 36+ medlemmer var en introduktion til spilleformen Greensome-stableford. og den havde trukket 18 glade golfere af huse, på trods af truende regnskyer over banen. Deltagerne spillede sammen to og to og ud over konkurrencemomentet så det også ud som om at hyggen også var til stede, på trods af den stride vind, deltagerne måtte slås med.
Vindere blev Karen Margrethe Hansen & Mogens Andersen med 20 point. På andenpladsen med 18 point kom Warny  Munch & Pia Lykke Nielsen. Der var close race om trediepladsen, som blev vundet af Henrik Dam & Joachim Kofod Svendsen med 17 point i kraft af laveste hcp.

Næste mandag, den 20. juni er  der igen Shortgame og dermed er mødetiden rykket til kl. 17:30.

Som sædvanligt er der mulighed for at hygge sammen efter Short Game, med Benjamins og Mariannes kulinariske overraskelser. Der bliver hængt ( bindende ) tilmeldingsskema til spisning op på opslagstavlen på “Mølllan”. hvoraf det også fremgår, at seneste tilmelding til spisning er fredag, den 17/9 kl.: 12:00. Man kan også tilmelde sig på mail til Hans på (begynder@nbgk.dk).


Mandagsgolf den 6. juni

mkj4i4osDagens match blev afviklet i dejligt golfvejr og med kun en moderat vind. Som en ekstra udfordring blev boldene startet tæt efter hinanden, så deltagerne fik en forsmag på at skulle tilpasse spillehastighed til de aktuelle muligheder, ligesom deltagerne også kunne mærke forskellen på at blive presset bagfra i forhold til at blive startet med mere tid mellem boldene.
De 14 fremmødte spillede frisk til og vinder med flotte 21 point og et nyt hcp. blev Niels Larsen. Der var tæt kamp om 2.pladsen, idet to spillere begge scorede 18 point, men i kraft af sit lavere hcp. vandt Mogens Andersen og Wini Andersen måtte nøjes med 3.pladsen.

Efter matchen blev deltagerne i de enkelte bolde “udsat” for en lille uforpligtigende regelquiz, med blandt andet det formål at vænne deltagerne til at snakke om og blive enige om det rigtige svar på spørgsmålene, ganske som man skal som markør og spiller på en runde. Herudover indeholder quizzerne jo også et element af genopfriskning af reglerne. Når alle boldene havde løst quizzen blev de rigtige svar gennemgået og eventuelle misforståelser/ikke eksisterende regler 🙂 aflivet.
Næste mandag, den 13/6 bliver der introduceret spilleformen Greensome-stableford for begynderne, som enten kan tilmelde sig via opslag på Møllan eller ved at besvare infomailen fra Hans. Matchen afvikles som en tillempet for af Greensome-stableford.
Greensome er et parspil, hvor 2 spillere danner par og spiller mod 2 andre spillere.
Parrets antal tildelte slag findes som summen af det laveste antal slag x 0,6 + det højeste antal slag x 0,4. Summen afrundes på normal vis til et helt antal slag.
I greensome-spil slår begge parrets spillere ud fra teestedet, hvorefter parret vælger den for dem bedste bold, (som ikke nødvendigvis er den længste), og parret spiller så videre med denne bold. Spillerne skiftes herefter til at slå til den valgte bold.
2 slaget slås af den spiller, hvis bold blev samlet op.


Begyndergolf den 30. maj

Dagens match for nybegynderne og hcp 36+ medlemmerne, havde lokket 15 golfere af huse, og der blev spillet fin golf på for-9 på New Course. Blandt spillerne, der starter fra 150 m markeringen vandt Lisbeth Severin med 19 point og skrives 1 ned i hcp. Fra de ordinære tee-steder fortsattes de gode takter, der blev vist under lørdagens begyndermatch, og dagens vinder blev Stefan B. K. Rasmussen med 27 point. Tæt efter kom Gert Svendsen med 26 point ind på 2.pladsen og som nummer 3 kom Niels Larsen med 22 point.
Dagens match var samtidig den sidste i golfskole 2016-forløbet, men for de, forhåbentligt mange, nybegyndere, der melder sig ind i NBGK ved udgangen af maj måned, fortsætter mandagsgolfen, den gratis træning for medlemmer over hcp 36 samt øvrige aktiviteter jævnfør spilleplanen for HCP 36+ i klubben. 4pzfunx9Billedet viser præmietagerne, og Niels bad os meddele, at det er ham med golfbolden i munden, og ikke ham med æblet på plakaten, der reklamerer for Benjamins St. Hans arrangement.

Dagens resultater viste også, at efter at DGU har accepteret hcp. 72 i golfboks, trænger i hvert fald begynderudvalgets konverteringstabeller til en opdatering, således at antal tildelte slag justeres tilsvarende. Så indtil videre skal de ophængte konverteringstabeller under mandagsgolf på opslagstavlen tages med et gran salt.


23. maj 2016 – Vinder af golfsæt

Brian_Lund_begynderBrian Lund blev mandag den heldige vinder af et komplet golfsæt med bag fra Wilson i lodtrækningen blandt begynderne i Nordbornholms Golf Klub. Brian Lund var sammen med 20 andre begyndere med i lodtrækningen – kravet for at være med var at man skulle have bestået regelprøven. Brian Lund fik overrakt sin præmie umiddelbart inden begyndernes mandagsgolf – en ni-hullers tur med tre spillere på hvert hold. Hvert hold har en erfaren spiller med, som vejleder undervejs.
Hidtil har 34-årige Brian Lund spillet par-3 banen et par gange om året i nogle år, men han har aldrig været medlem af en klub før, og han har aldrig modtaget instruktion og træning før. Hvorfor så nu? – jo, nu har han tid til det: Huset er færdigbygget!

tq74ohjnDagens match foregik på bag-9 på New Course, og i det fremragende sommervejr blev der lavet ganske fine scores, henset til at det for en hel del af begynderne, var debut på bag-9. Der blev spillet i to rækker, og blandt spillerne, der spillede fra afstandsmarkeringerne, blev Charlotte Herchend en flot nummer 1 med hele 24 point. Runner-up med 18 point blev Lisbeth Severin. I rækken, der spillede fra ordinære tee-steder, blev der hård kamp om pladserne, idet 2 deltagere stod lige i point, men efter indtastning i golfboks, der jo regulerer uden oprunding i antal tildelte slag, blev Warny Munch nummer 1 med 21 point. Ligeledes med 21 point kom Brian Lund, der med sit højere hcp. blev nummer 2. Med 19 point kom Stefan Rasmussen ind på 3. pladsen.
Billederne viser dagens præmietagere.


2. Pinsedags mandagsgolf  hcp 36+ blev  afviklet i kulde, regn og rusk.

b928cy60Ikke desto mindre mødte der 9 gæve golfere frem og de tog kampen op mod vejret og for-9 på New Course. Dagens vinder med 21 point blev Brian Lund, der nu er nede i hcp 53 og klar til de store baner efter indmeldelse i klubben. Runner up med 17 point blev Max Jensen, der blev fulgt til dørs af Kaj Villadsen der var bedst på sidste hul i forhold til Niels-Michael Arnoldus og dermed kom ind på trediepladsen med 16 point.
Efter matchen blev der orienteret om at lodtrækningen af det komplette golfsæt, blandt de begyndere, der har bestået regelprøven indenfor deadline, bliver foretaget på bestyrelsesmødet 17/5-16 og resultatet offentliggøres senest næste mandag, den 23/5-16 til mandagsgolf. Næste mandagsgolf påregnes gennemført på bag-9 på New Course, med almindelig mødetid senest kl.: 17:00.

Begyndermatch den 28. maj

Der blev orienteret om begyndermatchen, der afvikles på Old Course den 28. maj, og hvor der kommer opslag om de nærmere detaljer omkring tilmelding, afvikling m.v. , ligesom der udsendes en mail til deltagergruppen.


Short Game den 9. maj

9g3a1fcwDagens program var første omgang i konkurrencen med short game for begynderne og hcp 36 + medlemmerne. På trods af at flere havde meldt forfald på grund af sygdom mv., var der mødt 15 kampklare deltagere op til dagens dyst, der blev afviklet i strålende solskin og ikke ret meget vind. Der var hård kamp om placeringerne, men med flotte 40 point vandt Dan Andersen (56-1765) tæt forfulgt med 39 point af Aage Sørensen (56-1779), der igen var et mulehår bedre end Max Jensen (56-1773) der scorede 38 point på trediepladsen. Efter præmieoverrækkelsen var der hygge med fællesspisning af Benjamin og Mariannes dejlige mad, som det er tradition for efter short game.

Næste mandag, 2. pinsedag den 16. maj, er der igen mandagsgolf, med 9 huller på New Course og som sædvanligt med seneste fremmøde kl. 17:00 på Møllan.

Indeværende uge er også sidste frist ( deadline søndag den 15. maj 2016 ) for at bestå regelprøven og dermed komme i betragtning til lodtrækningen om et komplet golfsætUd over at kunne deltage i lodtrækningen (lodtrækningen er frivilligt), er det også et krav med en gennemført regelprøve, før der kan udstedes spilleret efter indmelding i klubben, så det er begynderudvalgets forhåbning, at de sidste også ofrer den tid det tager, at tage regelprøven.


Mandag den 2. maj

2he8jctmDagens match havde tiltrukket 20 golfere, der nød det fine vejr. Rækken for begynderne blev vundet af Max Jensen med flotte 25 point, tæt forfulgt af Brian Lund med 24 point og Gert Svendsen med 23 point. I alt var der 7 begyndere, der skulle skrives ned i hcp efter matchen.
For rækken af hcp 36 + golfere løb Warny Munch med sejren med 17 point og også her var der tæt opløb, idet Kaj Villadsen med 16 point blev nummer 2.

Næste mandag, den 09. maj er der  short game, og mødetiden er derfor rykket til kl.: 17:30 men stadig med samling på Møllan før opvarmning og start på short game.


Mandag, den 25/4-16 havde dagens match trukket 24 deltagere af huse

?????????????

Præmietagere den 24. april

På trods af en bidende kold vind, var der højt humør hele vejen rundt. Det var samtidigt første gang at vores nybegyndere var med og mon ikke oplevelsen især gav indblik i, hvorfor Gary har sat indspil og putning på træningsprogrammet. I hvert fald blandt de 14 nybegyndere, der var mødt frem. Matchen blev  afviklet med 2 rækker og hos nybegynderne blev Gert Svendsen en flot nummer 1 med 25 point fra rød tee. Han var skarpt forfulgt af Max Jensen også med 25 point, men som spillede fra afstandsmarkeringen, og Brian Lund kom ind på trediepladsen med 24 point, fra rød tee. I rækken med hcp 36+ (incl. hcp 30+) løb Niels-Michael Arnoldus med førstepladsen med 21 point, og runner up med 19 point blev  Lene ”Prik” Hansen, der lige sneg sig foran Henrik Dam, der med sine 17 point beholdt sin tredieplads  ved at være bedst på de sidste huller.

Dejligt med den opbakning vi får  fra klubmedlemmer, der giver  en hånd med som hjælpere til mandagsmatcherne og ligeledes til de hcp 30+ golfere, der også går som hjælpere, mens de selv deltager i matchen.


?????????????

Vini Andersen og Mark Langhave

Dagens match den 17. april havde tilslutning af 6 ihærdige mandagsgolfere,

De trodsede den iskolde drilske og hårde vind på for-9 på New Course.
Dagens vinder blev Mark Langhave med 21 point, og med det nye hcp på 51, skal der spilles fra gul tee næste gang. Runner up blev lige som sidste mandag, Wini Andersen, der scorede 16 point fra rød tee.

Fra den 24. april er de nye spillere med og så kommer der flere!


Vini Andersen og Kaj Villadsen.

Vini Andersen og Kaj Villadsen.

Årets første mandagsgolf hcp 36+ i Nordbornholms Golf Klub

havde 8 aktive deltagere, der fik lidt udfordringer i form af en frisk og kold vind. Dagens vinder blev Kaj Villadsen med forrygende 26 point. Runner up blev Vini Andersen med 18 point. Ud over dagens deltagere, er det herligt at vide, at der var en hel del hcp 36+ medlemmer, der havde meldt afbud, men som har givet tilsagn om at dukke op til efterfølgende matcher.

Det var også debut på det nye tiltag, hvor det er muligt for medlemmer ned til ca. hcp 30+ at deltage. Hvis man er en af dem og har lyst til at deltage, kan man kontakte Hans (begynder@nbgk.dk) for yderligere informationer.


Spillere, der ikke er begyndere, men deltagere fra de forrige års golfskoler, skal være medlem af Nordbornholms Golf Klub for at kunne være med. Vores Mandagsgolf er ikke for medlemmer af Gudhjem Golfklub, selvom der spilles på New Course.