BM i slagspil 2020

Camilla og Ole er stadig Bornholmsmestre

Fredag, lørdag og søndag blev der spillet om Bornholmsmesterskabet i slagspil og 56 spillere var tilmeldt. Alle startede i Rønne fredag og her gik de forsvarende mestre, Camilla Madsen og Ole Rømer, fra Nordbornholm bedst med hver 77 slag på den fint trimmede bane i Robbedale. Næstbedste scorer hos damerne stod Nexøspilleren Maritina Schow Vomb og Mette Munch Mikkelsen fra BGK for med hver 82 slag. Superveteran spiller Keld A. Nielsen, gik i 80 slag og var næstbedst hos herrerne foran Birger Nielsen fra Nexø og Kim Westh fra Nordbornholm.
Lørdag blev der spillet i Nexø på Dueodebanen og den stod også flot. Her blev der vendt op og ned på stillingen hos damerne, idet Martina Schow Vomb  gik i 81 slag på hjemmebanen, mens Camilla Madsen havde en skidt dag og kom rundt i 92 slag. Dermed førte Nexøspilleren inden finalen i Rø på Old Course med seks slag. Også Rikke Jørgensen fra BGK havde spillet sig i førerbolden efter en god runde i Nexø. Presset i førerbolden blev dog for stort, både for den unge Nexøspiller og Rikke Jørgensen, og efter bare otte huller var forspringet hentet af Camilla Madsen. Martina Schow Vomb fandt slet ikke rytmen på dagen og kom rundt i 98 slag. Rikke Jørgensen brugte 100 slag og faldt tilbage til femtepladsen. Camilla Madsen kom rundt i 83 slag og vandt med tre slag foran Mette Munch Mikkelsen, der også gik i 83 slag på finaledagen. Seniorspiller Sanni Baltzer Pedersen fra Nexø klemte sig ind på fjerdepladsen.

Hos herrerne spillede Ole Rømer solidt og gik i 78 slag i Nexø, mens klubkammeraten Kim Westh brugte 80 slag og der var dermed 8 slag mellem de to spillere inden finalen i Rø. Her spillede Kim Westh bund solidt og efter 11 huller var han en under banens par og kun to slag efter Ole Rømer. Så fulgtes de to spillere ad og på hul 17 satsede Kim Westh for at indhente Ole Rømer, men det resulterede i en 7er og så var løbet kørt. Der skulle en par og en birdie til på de sidste to huller for at indhente mesteren fortalte Kim Westh, da jeg måtte satse på at han ville lave boggie på begge de sidste to huller. Det gjorde han, men fejlen på hul 17 forhindrede planen i at lykkedes.
Veteranspiller Birger Nielsen fra Nexø spillede rigtig stabilt og blev nummer tre hos herrerne foran Mikkel Bojer Nielsen også fra Nexø.

Der blev scoret forholdsvis høje scorer ved disse mesterskaber, men der var heller ikke mange elitespillere med, eller faktisk slet ingen, hvilket ikke er godt, men der er så mange andre privat planlagte sommerevents, at det er svært at nå det hele her i juli, fortæller Carsten Hæstrup fra Gudhjem Golfklub som en årsag. Vi skal nok tilbage til at spille BM i slutningen af juni for at få de bedste spillere med til et BM over tre dage. Det må vi tage op senere på året og få planlagt i tide.

Flot opbakning fra de bedste bornholmske damespillere

Modsat herrerne, så deltog alle øens bedste damespillere i BM i slagspil. Formand for Nexø Golfklub, Berit Myhre , havde opfordret alle sine damespillere til at være med og tretten af de 23 deltagende damer var fra Nexø. Alle spillere på det nyoprettede damehold i kvalifikationsturneringen var med og de tog sig jo også af de præmiegivende pladser. Også turneringsleder i BGK Birte Jacobsen havde reklameret for turneringen og det har været medvirkende til at deltagerantallet i år var væsentligt bedre end de sidste par år. I 2018 deltog kun 24 og i 2019 var der 31 deltagere, så med 56 spillere i år, kan man kun være tilfredse med opbakningen, mente Birte Jacobsen.

Her er alle præmievinderne

Alle resultater her