BM Bruttoresultater 2018

BM i slagspil vundet af Michael Hågensen og Camilla Marie Madsen

Camilla Marie Madsen og Michael Hågensen

Bornholmsmestre i slagspil.
Alle resultater

Historie – Se liste med tidligere vinder

I weekenden blev der for 33. gang spillet om det bornholmske mesterskab i slagspil. Lørdag lagde Old Course græs til og de 24 deltagere kæmpede dels mod hinanden, men også mod hedebølgen. Søndag var der finale på Nexøs bane ed Dueodde.

Tronskifte i damerækken
Hos damerne lagde den forsvarende mester, Birthe Skov fra Nordbornholm, sig i spidsen med en runde i 86 slag, skarpt forfulgt af den nye klubkammerat, Camilla Marie Madsen der brugte 88 slag i Rø. På Nexøs åbne bane byttede de to spillere roller og efter ni nuller var Camilla Marie Madsen et slag foran Birthe Skov, og den føring blev udbygget lige så stille og roligt på de sidste ni huller, så den samlede sejr blev på otte slag. Dermed blev fire års sejrsrække brudt for Birthe Skov, men til en ung spiller med meget lavere handicap, så det er kun godt for bornholmsk damegolf.

Michael Hågensen mester for anden gang
Efter første runde i Rø lå Thomas Madsen Rosengreen fra Gudhjem og Michael Hågensen fra Nexø lige med 73 slag, efterfulgt af Emil Rasmussen fra BGK med 78 slag og der var lagt op til spænding i finalen søndag. Emil Rasmussen fik en rigtig god start på Dueoddebanen og gik i 35 slag, en under par på de første ni huller. Michael Hågensen brugte 40 slag og så var de to spillere lige. Thomas Madsen Rosengreen brugte 42 slag og så ud til at være ude af mesterskabskampen. Michael Hågensen svarede dog igen og fastholdt sit stabile spil, mens Emil Rasmussen fik lidt gummiarm og tabte slag på tre huller i træk. Han kom så igen og inden hul 18 var Michael Hågensen foran med to slag. Et meget uheldigt leje efter drivet, satte Emil Rasmussen ud af spillet og det benyttede Thomas Madsen Rosengreen sig af, da han med en par på sidste hul indhentede Emil Rasmussen og sluttede som runner up, tre slag efter mesteren og to slag foran Emil Rasmussen.

Veteran nummer fire
De øvrige spillere kæmpede om rækkeplaceringer og kampen mod sit handicap. Veteranspiller Jan Åkerlund spillede stabilt og sluttede på en samlet fjerdeplads med 163 slag og Veteranmester. Seniormester blev Jan Pelsen. Han gik i 165 slag og blev femmer samlet. Superveteranmester blev Finn B. Larsen med 182 slag.
Hos damerne blev Marianne Dahl Mertz mester i seniorrækken med 187 slag, mens Birthe Skov vandt veteranrækken med 177 slag.
Af nettoresultater kan bemærkes at herrespilleren Martin Povlsen fra BGK vandt med 141 slag foran veteranspiller Svend Erik Hansen med 142 slag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA