Årsberetning 2023

Formandsberetning år 2023 Nordbornholms Golf Klub
ved Formand Jakob Friis 

Hvad husker vi 2023 for i NBGK. At green 15 blev genåbnet. Denne “green 15 gate” har være genstand for megen kritik, omtale og ikke mindst klubbens ry og rygte. Og meget kan da også siges, hvilket ikke skal gøres her, for hvad skulle det hjælpe?  Til gengæld vil jeg gerne bruge netop denne anledning til at opfordre medlemmerne til at indse, at hvis vi skal bevare NBGK, kan dette kun ske ved at vi står sammen om ikke bare at benytte bane og faciliteterne, men også være bærende for at dele budskabet om golf, og i særdeleshed på NBGKs anlæg.
Der er ingen tvivl om at golf er sundt, sjovt og socialt. Jeg plejer at sige at det er min mindfulness, meditation og yoga kombineret med en tur i skoven med hyggelige mennesker, der typisk deler denne passion. Og det er præcis hvad golf er for de fleste og bør være -et fristed væk fra (den anden) verden.  

Vi som oplever dette bør, som en anden vigtig del af golf, dele denne entusiasme med vores venner, familie og bekendte – for det er præcis hvad golf også handler om; at dele gode oplevelser og samvær, hvilket kan gøre en forskel for andre og det gør også en forskel for dig.  
Måske virker dette bekendt, men sandheden er, vi har brug for ambassadører for NBGK mere end nogensinde. GGK og NBGK arbejder sammen for at finde nye veje, så at vi kan sikre klubbernes fremtid og for at det kan lade sig gøre, skal vi gerne står sammen – alle sammen. Det gør vi ved at finde nye medlemmer, deltage i turneringer og ved at vi vil dele budskabet om golf med entusiasme og passion, naturligvis på NBGKs unikke anlæg, så vi kan vende udviklingen sammen. 
Møllan “maler” forsat de gode retter ved Benjamins hånd, hvilket forsætter i 2024, hvilket vi alle er taknemmelige for. Så må se hvad 2025 har i vente. 
Alle klubber kræver frivilligt arbejde og heldigvis har NBGK mange, som gerne vil give en hånd, eller et hoved, med til at løse de mangeartede opgaver, store som små. Dem hylder vi gerne for deres indsats med vores frivilligmatch og middag i september. 
Der sker og er sket mange fine tiltag for at klublivet kan fungere, ligesom klubberne i klubben også trives i bedste velgående. Vi takker alle som bidrager, stort som småt, især med en positiv ånd og hånd.  

Begynderudvalget 2023
Begynderudvalget består af 5 medlemmer, som har været meget aktive. Der har været 8 nye spillere i år. Alle har meldt sig ind i NBGK.
Mandagsgolf for nye og spillere med hcp 36+, hvor der for det meste blev spillet på New Course, blev gennemført med rimelig tilslutning. Mellem 7 og 11 spillere mødte op hver gang. Det sociale aspekt ved mandagsgolf fungerede fint. Et par mandage blev afløst af short game med spisning bagefter.
Der blev afholdt golfskole afslutning med foursome som spilleform og sæson afslutningsmatch med scramble som spilleform med stor succes. Begge matcher blev afholdt på Old Course.
Igen i år blev der afholdt en match for medlemmer i alle 3 klubber, som startede golfskole i 2021, 2022 og 2023. Det var NGK, der afholdt det i 2023.
Igen i år vælger vi at afholde introduktionen på golfens dag 2024, som bliver søndag den 14. april kl.10. DGU laver en del PR i den anledning.
Vi håber stadig, at klubbens medlemmer vil hjælpe til med at skaffe nye medlemmer.
Ruth – Begynderudvalgsformand

Baneudvalget
Der er ikke skat de store tiltag på banen sidste år, dog er hul 15 blevet åbnet og var spilbar i slutningen af sæsonen.
Vandingsanlægger er under udskiftning, det er blevet forsinket, grundet det meget ekstreme vejr vi har haft siden banelukningen, så vi kan måske forvente, at der vil være grave arbejde på nogle huller når vi åbner OLD igen.
Benny – Baneudvalget

Matchudvalget
Der blev afholdt 10 klubmatcher i 2023, som havde et gennemsnit på 66 deltagere pr. match, ikke imponerende og dette har betydet, at der er sponsorer som har trukket sig fra at sponserer en match i år.
Højeste deltager antal var Kvickly match med 86 deltagere, dette burde være antallet til alle vores matcher, forslag til forbedringer, ændringer modtages gerne, når bare de er positive og konstruktive.
Benny – Matchudvalget

Vel mødt til generalforsamling den 28.2 kl 19.00 

Jakob Friis 
Formand NBGK